ICK

Geldzaken

Heb jij je financiën op een rijtje? Weet je wat er maandelijks binnenkomt en waar het geld aan wordt uitgegeven? Wil je meer duidelijkheid over je pensioen? Zijn er schulden? Ga je in je nieuwe baan meer verdienen? Heb je inzicht in de mogelijkheden om geld te besparen, als dat een keer nodig mocht zijn? En wat zijn voor jou alternatieve bronnen van inkomsten?

Als je inkomsten en uitgaven goed op een rijtje hebt, krijg je meer grip op je financiële situatie en weet je ook beter welke mogelijkheden je hebt om geld te reserveren voor later. 

Voor de meeste mensen is het inkomen de belangrijkste reden om te werken. Je hebt immers geld nodig om maandelijks de huur of hypotheek en de vaste lasten te betalen, eten en drinken te kopen en andere noodzakelijke en luxere spullen aan te schaffen. De vraag is hoeveel geld je nodig hebt om te kunnen leven zoals jij dat wilt en hoeveel geld je in de toekomst nodig hebt om te kunnen blijven leven zoals je dat voor ogen hebt. Die twee vragen staan centraal bij financiële planning. 

 

Hoe wil je straks leven?

Met een pensioenleeftijd die steeds verder omhoog kruipt, kijken meer en meer mensen naar alternatieve mogelijkheden om toch eerder te kunnen stoppen met werken. 

De belangrijkste vraag daarbij is op welke eisen je stelt aan je leven nadat je bent gestopt met werken. Hoeveel geld heb je daarvoor nodig en waar haal je dat vandaan? Heb je bijvoorbeeld een eigen huis dat is afbetaald of heb je extra voorzieningen getroffen waar je later geld aan kunt onttrekken.

 

 

Door er nu over na te denken en maateregelen te nemen, kom je later niet voor verrassingen te staan. Door in Tiptrack de DIX scan te doen, krijg je beter inzicht in je situatie. Je ontvangt direct speciaal voor jou geselecteerde tips zodat je aan de slag kunt.

Gratis testen en tools
Naar aanleiding van jouw dagbeoordeling ontvang je bovendien links naar gratis en voor jou geselecteerde testen en tools in Tiptrack. Heb je schulden? Dan kun je de gratis tool ‘Budgetmaandoverzicht’ doen. Hiermee krijg je een goed overzicht van je financiële situatie, je inkomsten en je uitgaven. En je kunt vragen stellen aan de gratis telefonische helpdesk.