ICK

Ben je werknemer?

Deze website gaat over persoonlijke groei en duurzame inzetbaarheid. Maar wat is dat eigenlijk? En waarom is het belangrijk hier aandacht aan te geven? Wat kun je zelf doen?

Via het menu ‘werknemers’ vind je meer informatie en handige downloads. Een belangrijk startpunt hierbij is de tool Tiptrack, waar je handige inzichten krijgt over wat jij en je werkgever kunnen doen. Deze tool komt in april 2020 beschikbaar, en tot die tijd kun je je via deze site al inlezen in het thema Duurzame inzetbaarheid.

Het belangrijkste is dat je aan de slag gaat met datgene dat het beste bij jou past.

 

Wat is duurzame inzetbaarheid?

Technologische en digitale ontwikkelingen, de veranderingen in afzetmarkten en het speelveld waarbinnen het bedrijf waar je werkt opereert, ze gaan steeds sneller. Tegelijk moeten we met z’n allen steeds langer doorwerken.

Dit betekent dat het steeds belangrijker wordt dat je je gemakkelijk kan bewegen op de arbeidsmarkt en dat je gemotiveerd bent, in staat bent (fysiek en mentaal) én voorbereid bent je werk goed te kunnen uitvoeren.  Nu en in de toekomst.

Dat vraagt nogal wat van jezelf. Maar ook je werkgever heeft een verantwoordelijkheid. Je werkgever kan aangeven hoe het werk verandert, kan ruimte geven aan opleiden en ontwikkelen, mensen stimuleren en faciliteren en aandacht geven aan eventuele fysiek of mentaal belastende werkomstandigheden. 

Tip: Tiptrack

Tiptrack is een online platform waarmee je grip kunt krijgen op je eigen loopbaan. Het geeft je inzicht in en grip op je werk, gezondheid, ontwikkeling, geldzaken en werk-privé balans. Je krijgt passende tips en adviezen en hebt direct toegang tot tools, testen en trainingen. Tiptrack helpt je om stappen te zetten en zo jouw persoonlijke doelen te bereiken. 

Tiptrack wordt in april 2020 toegevoegd aan deze website.