ICK

Balans werk & privé

Leren, werken en leven lopen steeds meer in elkaar over. Je beantwoordt ’s avonds nog wat werkmail en gaat wat eerder weg van werk om de files voor te zijn. Dat is fijn en levert veel flexibiliteit op. Een goede werkprivé balans draagt bij aan energie en veerkracht. Belangrijk om je op te laden voor de volgende werkdag. Soms is die balans uit evenwicht bijvoorbeeld door een te hoge werkdruk of door dingen die spelen in je privéleven.  

Is de combinatie werk en privé voor jou in balans? En hoe zorg je dat dit in balans blijft, terwijl je leven voortdurend verandert? Het begint met inzicht. De DIX scan in Tiptrack is een korte duurzame inzetbaarheidsscan die je helpt om inzicht te krijgen in wat er goed gaat en waar verbetering mogelijk is. Op basis van de uitslag krijg je een passend aanbod van tips, testen en opleidingen. 

Tips en advies
Naar aanleiding van de resultaten van de scan ontvang je tips die je helpen aan de balans te werken. Bijvoorbeeld door op te schrijven welke dingen je energie geven of juist energie kosten. Je kunt uitzoeken welke regelingen jouw werkgever heeft om de balans goed te houden. Of bewust de balans tijdelijk aanpassen aan de periode of situatie waar je in zit. 

Gratis testen en tools
Naast tips krijg je ook toegang tot gratis en voor jou geselecteerde tests en tools in Tiptrack. Met de ‘Bewust met tijd’ test krijg je bijvoorbeeld meer inzicht in waar je je tijd aan besteedt, en zie je gelijk of de verdeling tussen werk en privé voor jou in balans is. Dit helpt je om keuzes te maken of dingen te veranderen.